Ahoj kamarát ďakujem za pozdrav vo videu milo si ma potešil super téma dúfam že sem ešte pridáš nejaké úlovky. Makrela na pekáč akurát super Ako sa zdravia rybári na SK prajem ti Petrov Zdar!
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.
Dovolím si založiť novú tému,aby som príspevkami neplevelil iné rybárske témy.V Nórsku sa ryby lovia prakticky celý rok.Lov rýb z mora nie je spoplatnený len občas vás skontroluje hliadka na mori.Viac ako veľkosť ulovených rýb ich zaujíma či má všetko osadenstvo lode záchranné vesty.Pokuta za tento priestupok je zvyčajne 50€ na osobu.
Keď je sezóna nie je problém nachytať ryby aj z brehu,tak ako sa mi to podarilo aj dnes, keď som za hodinu vytiahol tri tresky.Jedna mi však pri brehu spadla z háčika a okrem toho som doplatil na slabú prípravu, keďže som mal na udici slabý silon a ťažšie návnady,ako by mali byť.Tak som prišiel o dve z troch návnad.
Pokiaľ však túžite nachytať väčšie množstvo rýb a hlavne tzv.trofejné kusy je treba sa vybrať na more.No a to už aj niečo stojí.Mám tu zopár priateľov ktorí majú člny a tak občas využijem príležitosť a urobím si výlet na more spojený s rybolovom.Niekto dokonca kladie na dno pasce na kraby,alebo spúšťa silon s návnadami s šesť a viac hácikmi na bóji a tieto sa po čase vyberajú.Lovia sa tu zvyčajne tresky a makrely,ale aj iné druhy rýb.Sú to dravé ryby a tak sa loví na rôzne návnady ako rybky,alebo krevety či malé kraby.Je možné použiť aj časť chytenej a rozporcovanej ryby.
Prílohy:
Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.